Lankkulattian asennustavat

Liimamassakiinnitys: Lattia kiinnitetään alustaansa elastisella liimamassalla, lattiasta tulee hiljainen kävellä ja lankkulattian tuntuinen. Kuvioinnit ja upotukset, kuten boordit ja takaneduslasit, onnistuvat tällä kiinnitysmenetelmällä helposti. Asennustapa mahdollistaa asennuksen myös epätasaiselle alustalle.
KP-Floors puulattia suositellaan asennettavan liimamassa-asenteisena niin kantavan kuin kannatinpalkki asennuksessa.
Liimakiinnitys: puulattia kiinnitetään parkettiliimalla, liima levitetään hammastetulla kampalastalla ja liimapeitto on 100 %. Liikuntasaumoja ei tarvita, kuvioinnit ja upotukset, kuten booridt ja takaneduslasit onnistuuasentaa tällä kiinnitysmenetelmällä.
Asennus uivana: Askeläänieriste/höyrynsulkumatto levitetään kantavan lattian päälle ja lattialaudat liimataan toisiinsa. Asennus tehdään kuten parketilla. Liikuntavarat täytyy jättää lattian reunoille ja läpivienteihin. Lattiasta tulee parkettityyppinen.

Lattialämmitys ja askeläänieristävyys

Mitä paksumpi lattiavalu on, sen hitaampi on lämmönsäätö huoneessa. Mitä enemmän eristeitä aluslattian ja pintalattian välissä on, sitä hitaampaa on lämmönsäätö huoneessa.
Mitä paksumpi kerrostenvälinen lattiavalu on, sen hiljaisempi yläkerran lattia on. Mitä kovempi lattian pintamateriaali on, sitä kuumempaa vettä lattian lämmitykseen tarvitaan, että iho tunnistaisi lämmön lattiassa.
Asenna lattialämmityspiirit huonekohtaisesti omiksi piireikseen laatta- ja puulattioille oma lämmitys piiri, sillä lankkulattian alla kiertävän veden lämpötila on noin 10 °C matalampi kuin laattalattian alla.

Lattialämmityksen ja -viilennyksen vaikutus puulattiamateriaalin valintaan

KP-floors puulattian vähäistä elämistä vähentää tasainen huoneenlämpö 20–22 °C ja tasainen ilman suhteellinen kosteus 50–60 %, vuodenajoista riippumatta.
Lämpökäsitellyssä lattialaudassa syntyy vähemmän mittamuutoksia eri vuodenaikoina kuin lämpökäsittelemättömissä lattioissa. Lämpökäsittelyssä puuta lämmitetään jolloin puun sokeri palaa, puun solukko muuttuu umpisolukkoiseksi ja puu saa sille ominaisen kauniin ruskean värinsä. Lämpökäsitelty ja öljytty puulattia ei ime pinnastaan kosteutta.